Skupštini, koja je sazvana na zahtjev osam od ukupno 24 delegata, prisustvovalo je njih 16, čime su se stekli uslovi za rad i punopravno odlučivanje na današnjoj sjednici.

Na Vanrednoj Skupštini glasalo se o razrješenju Vojislava Došljaka, predsjednika Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Protiv razrješenja Došljaka glasalo je 13 delegata, dok su tri delegata bila uzdržana.

- Najiskrenije se zahvaljujem na podršci da i dalje radim na poslovima koji su započeti. Istovremeno, žao mi je što sjednici ne prisustvuju i delegati koji su zakazali sjednicu i ujedno tražili moju smjenu. Sličnu podršku dobio sam i prošle godine, kada smo imali redovnu Skupštinu, kojoj su prisustvovali svi delegati. Za predsjednika su bila pristigla tri predloga. Dva kandidata su dostavili valjanu dokumentaciju, dok treći nije uspio da pređe taj cenzus. U krajnje demokratskom ambijentu, dobio sam podršku 13 od 23 delegata, dok je moj protivkandidat dobio podršku devet delegata, uz jedan uzdržan glas. Na istoj sjednici izabran je Izvršni odbor Udruženja klubova FSCG – Sjever, za koji je glasalo 17 delegata. Postavljam pitanje svima, pogotovo onima koji traže moju smjenu, potpomognuti određenim političkim strujama, kakva je to većina koju oni priznaju. Mislim da brojke jasno govore da imam ubjedljivu podršku klubova članova Udruženja klubova FSCG – Sjever. Sada kada je to sasvim jasno, treba da se okrenemo konkretnom radu, prije svega na razvoju fudbalske infrastrukture na sjeveru Crne Gore, koji je od strane FSCG prepoznat kao prioritetan, kazao je Došljak nakon glasanja.

Prisutnim delegatima i gostima obratio se i predsjednik FSCG Dejan Savićević.

- Ovo je bila provjera svega što smo radili u prethodnom periodu. FSCG je u ovih godinu novog mandata probao da uradi što je više moguće. Krenuli smo u velike projekte, pogotovo u izgradnji infrastrukture na sjeveru Crne Gore. Kupljena je zemlje za izgradnju trening kampa u Bijelom Polju, u Beranama će se nastaviti na unaprijeđenju Gradskog stadiona putem rekonstrukcije zapadne tribine, a nadam se da ćemo uskoro početi sa rekonstrukcijom terena i stadiona u Murinu. Ujedno, pozivam sve klubove, odnosno opštine koje stoje iz njih, da krenu u realizaciju projekata, jer ima dosta prostora za razvoj infrastrukture u ovom dijelu naše države. Prije svih, pozivam Opštinu Rožaje da nastavimo sa nekim projektima o kojima smo se dogovarali prošle godine, jer je tom gradu postoji dosta potencijala kada je riječ o fudbalu, istakao je Savićević.

Na Skupštini je riječ uzeo i Almir Mekić iz KMF Pruška iz Bijelog Polja, koji se osvrnuo na prošlogodišnju sjednicu.

- Delegat ispred futsal klubova Bojan Minić nije se pridržavao dogovora udruženja klubova futsala, koji su imali dogovor da njihov glas ide Vojislavu Došljaku. Minić nije ispoštovao taj dogovor i glas je dao kandidatu Marku Laleviću. Minić nema legitimitet da bude delegat ispred udruženja futsal klubova, tako da bi bilo i da je prisustvovao današnjoj Skupštini, kazao je Mekić.